onsdag 5 september 2012

LCHF

Nu börjar jag med en ny flik här på bloggen. De flesta som vi umgås med vet att jag & Andreas kör med LCHF. I ärlighetens namn så kan man väll kanske säga att vi kör en liten blandning av LCHF och GI. Men det är mestadels LCHF som gäller. Huvudsaken är att det äts så lite kolhydrater som möjligt. Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu. Jag är aldrig uppblåst eller är konstig i magen. Man kan äta tills man blir mätt och man behöver aldrig bli hungrig (Som många andra dieter) Förr fick jag väldigt lätt lågt blodsocker tidigt på förmiddagen om jag inte fick i mig frukost i god tid. Även om det inte är bra så kan jag gå en längre tid utan att äta och jag blir inte hungrig eller skakig om jag är hungrig. Givetvis ska man ju äta, men ja.... ni förstår? ;)

 

Hur som helst. Andreas fick en LCHF kokbok i födelsedagspresent av Julia, Robin & Pernilla och där fanns mängder med recept. Vi har testat två av dom. En huvudrätt och en efterrätt. Och det var en av de bästa rätter jag någonsin ätit, helt ärligt!

Till varmrätt gjorde vi en blandning av två recept.
Resultatet blev inbakad fläskfiè i kryddsmör med Bok Choy (Blomkålsris)
När jag hörde om blomkålsris tyckte jag det lät riktigt äckligt. Det smakar inte ett dugg blomkål. Super gott!!



 




Till efterrätt blev det eftersom Andreas älskar nötter Hasselnötsmousse med halloncoulis.
Det smakade som nötkräm eller någon sorts nougat. Receptet var för en hel gata med det gör ju ingenting, Detta bjuder man mer än gärna på!




Älskar LCHF Dieten! Den första som jag verkligen kan hålla utan att sakna något, kämpa med något eller knappt ens tänka på annat. Man har allt man behöver och endå äter man sig flera kg lättare!

7 veckor har gått och jag är 6 kg lättare! Då ska jag också skriva att jag inte tränat ett dugg. Skulle jag träna samtidigt skulle det nog gå fortare. När tiden finns så ska jag börja simma. Nästa sommar kommer vi vara snygga! ;)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar