onsdag 29 augusti 2012

Slutprov i kantarellskök!

När jag kom hem igår kväll var jag så trött efter en dag med fullt upp! Kvälle avslutades med slutprovet i kantarellsöks kursen!

Hera fick upp helt fel spår till en början. Följde något vilt. Andreas fick pausa upp henne, ta av arbetskläderna, på med dom igen och gav kommandot "Sök svamp" Hera gick utan att blinka raka vägen till en vildvuxen kantarellplats.
Denver fick någon sorts noja och försökte komma undan. När det snart var hans tur började han klia och slicka på sin baktass. Antagligen något bett. Efter mitt kommande "Sök svamp" Sprang han raka vägen till vild svamp och markerade.... men oj då, fel svamp!
Nej nej nej gubben, "Sök svamp!" Ner med nosen igen och vips så hittade han trattar också och markerade klockrent!

Nu har vi två kantarellhundar i familjen! Tack till Petra på Pigga hunden för en rolig och lärorik kurs! Jag kan verkligen rokomendera er att besöka hennes hemsida. Finns säkerligen något för alla hundmänniskor ;)



 
 
Nu ska vi ut i skogen och fortsätta träna våra kantarellhundar till at bli grymma på att hitta kantareller! Inte bara för att vi gillar kantareller vi gör detta. Hade nog gjort det endå. En jätte rolig grej att göra med sin hund :)

Anmäl dig till en kantarellkurs nära dig nuuuu!!
Spelar absolut ingen som helst roll vad det är för ras du håller i kopplet. Så länge hunden har en nos funkar det kanon!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar